Paprika ‘Adige’ on ideaalne valik kõigile, kes armastavad paprikatoite ja soovivad maitsva paprika ise seemnest kasvatada. Täidetud paprika on maitsev toit, mida on lihtne valmistada. Siin on retsept – proovi järele!

Koostisosad neljale sööjale:

  • 4 suurt värsket paprikat
  • 1 suurem sibul
  • 300 g hakkliha
  • 1 klaas riisi või kinoat
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 3 spl tomatipastat
  • soola ja pipart
  • 200 g hapukoort
  • 3-4 spl värsket hakitud tilli või peterselli (valikuline)
  • riivjuustu
  • tšillit (kui soovid teravamat rooga), soola ja pipart

Valmistamine

  • Lõika paprikate pealmine osa ära ja eemalda seemned. Võid paprikad ka pooleks lõigata.
  • Keeda riis või kinoa.
  • Prae hakkliha koos hakitud sibula ja küüslauguga (ning tšilliga, kui seda kasutad) ning maitsesta soola ja pipraga.
  • Lisa tomatipasta ja hapukoor ja kuumuta läbi.
  • Täida paprikad seguga ja asetage sobivas suuruses ahjuvormi.
  • Puista peale riivitud juustu ja küpsetage ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutiga kuldpruuniks.
  • Serveeri täidetud paprika koos värske salatiga.
Täidetud paprika jaoks sobib ideaalselt paprikasort 'Adige'.

Selle toidu jaoks kasuta:

Paprikaseemned külva ette veebruari keskpaigani. Leia köögiviljaseemned kauplusest!

 

Foto: Sigmund, Unsplash