Paprika ‘Adige’ on ideaalne valik kõigile, kes armastavad paprikatoite ja soovivad maitsva paprika ise seemnest kasvatada. Täidetud paprika on maitsev toit, mida on lihtne valmistada. Siin on retsept – proovi järele!
Koostisosad neljale sööjale:
- 4 suurt värsket paprikat
- 1 suurem sibul
- 300 g hakkliha
- 1 klaas riisi või kinoat
- 2 purustatud küüslauguküünt
- 3 spl tomatipastat
- soola ja pipart
- 200 g hapukoort
- 3-4 spl värsket hakitud tilli või peterselli (valikuline)
- riivjuustu
- tšillit (kui soovid teravamat rooga), soola ja pipart
Valmistamine
- Lõika paprikate pealmine osa ära ja eemalda seemned. Võid paprikad ka pooleks lõigata.
- Keeda riis või kinoa.
- Prae hakkliha koos hakitud sibula ja küüslauguga (ning tšilliga, kui seda kasutad) ning maitsesta soola ja pipraga.
- Lisa tomatipasta ja hapukoor ja kuumuta läbi.
- Täida paprikad seguga ja asetage sobivas suuruses ahjuvormi.
- Puista peale riivitud juustu ja küpsetage ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutiga kuldpruuniks.
- Serveeri täidetud paprika koos värske salatiga.
Selle toidu jaoks kasuta:
- Paprika ‘Adige’ F1 – väga varajane ja maitsev.
- Tšillipaprika ‘Yanka’ F1 – väga atraktiivse värvusega teravamaitseline paprika.
Paprikaseemned külva ette veebruari keskpaigani. Leia köögiviljaseemned kauplusest!
Foto: Sigmund, Unsplash